Cestujeme za minerálnymi prameňmi Slovenska

Tak ako sa v poslednom období cestuje za poznaním hradov a zámkov vďaka „nulaeurovej“ bankovke, tak by asi prospelo poznaniu Slovákov aj putovanie po miestach minerálnych prameňov a liečivých žriediel. Možno niekto vymyslí napríklad mincu s vyobrazením prameňov a urobí z toho opäť celonárodný zberateľský ošiaľ.
Aby to však prospelo aj rozvoju turizmu a cestovného ruchu tak by tieto mince mali byť predajné iba v počte jeden kus na jednu osobu a iba pri danom prameni.
Blíži sa pomaly leto- začne čas dovoleniek. Možno sa toho niekto chytí a urobí tak niečo pre rozvoj cestovného ruchu na Slovensku.

pramen

Na východe Slovenska máme hneď niekoľko miest, kam by sme sa vedeli vybrať:

  • Bardejov a pri ňom Bardejovské kúpele
  • Stará Ľubovňa a pri nej Novoľubovnianske kúpele
  • Sulinka
  • Vyšné Ružbachy
  • Baldovská voda

Naplánujte si teda cestu na východ republiky aj za krásami prírody aj za kvalitou minerálnych prameňov, ktoré sú doposiaľ zadarmo. Môžete ich na mieste ochutnať bez akéhokoľvek poplatku a dokonca si aj nabrať do vlastných fliaš domov-

Pozor ale, všetko by sa malo ale používať a užívať tak ako sa má. Prečítajte si teda zloženie jednotlivých prameňov a posúďte či sú pre vás vhodné na trvalé užívanie.
Ak sa ale zapojíte do akcie- Poznávaj minerálne pramene Slovenska- ktorú týmto otváram, určite vám nič nemôže poškodiť. Pohár, či fľaša ktorejkoľvek minerálky u nás sú totiž bezpečné.

nápoj

Pri putovaní zapojte do akcia aj deti. Nech sa dozvedia o histórii a vzniku kúpeľných miest na Slovensku. Minerálnych prameňov vraj je u nás viac ako 1600. Príjemné putovanie vám teda želám. A nie len putovanie- ale aj poznávanie a ochutnávanie miestnych špecialít. Základom sú ale ľudia, ktorých tu stretnete a ktorí vám s ochotou porozprávajú o histórii a o využívaní minerálnych vôd v mieste ich bydliska. Stojí to veru za to !